Μια ωραία τεχνική που είδα απο μια ελληνοαμερικανίδα γιαγιά,για την γέμιση ποιο πολύ γιατί για το φύλλο αυτήν πήρε έτοιμα φυλλα για τυρόπιτα.λοιπον για την γέμιση έχουμε και λέμε:200 γρ κρέμα τυριού ΑΡΛΑ,100 γρ φέτα ,2 ΚΣ λάδι, μισή κουτάλια πάπρικα για όσους θέλουν,6 φέτες γαλοπούλα κομμένη σε μικρά κομματάκια.Εκτέλεση:βάζουμε όλα τα υλικά στο μουλτι και τα χτυπαμε μέχρι να γίνει μια αφρατη κρεμα.
Για το φύλλο:400 γρ Σαρ για ψωμί,300 γρ νερό,2 κγ μπεικιν,2 κγ ξύδι,1κγ αλάτι.ζυμωνουμε μέχρι να γίνει μια αφρατη ζύμη.Δεν χρειάζεται να μείνει γιατί δεν έχει μάγια.Κατευθείαν ανοίγεται το ζυμάρι όσο μπορείτε και κόβεται ευθείες λωρίδες παράλληλες η μια με την αλλη στο μέγεθος μιας παλάμης.Τοποθετείται την μια λωριδα πανω στην αλλη.Σκεπάζεται της λωρίδες να μην χάνει την υγρασία και δεν ανοίγει ευκολα.περνετε μια λωρίδα και με την βοήθεια του ριζαλευρο την ανοίγεται να μακραίνει λίγο.τοποθετείτε μια κουτάλια γέμιση και διπλώνεται όπως δειχνω εδω
Βλεπετε ποσο λεπτο πρεπει να γίνει το φυλλο
Το τελικο αποτέλεσμα είναι ωραίο.λαδωστε και απο τις δυο πλευρες και ψειστε πανω κάτω για είκοσι λεπτα στους 180 βαθμούς.καλη επιτυχεια.
Για το φύλλο:400 γρ Σαρ για ψωμί,300 γρ νερό,2 κγ μπεικιν,2 κγ ξύδι,1κγ αλάτι.ζυμωνουμε μέχρι να γίνει μια αφρατη ζύμη.Δεν χρειάζεται να μείνει γιατί δεν έχει μάγια.Κατευθείαν ανοίγεται το ζυμάρι όσο μπορείτε και κόβεται ευθείες λωρίδες παράλληλες η μια με την αλλη στο μέγεθος μιας παλάμης.Τοποθετείται την μια λωριδα πανω στην αλλη.Σκεπάζεται της λωρίδες να μην χάνει την υγρασία και δεν ανοίγει ευκολα.περνετε μια λωρίδα και με την βοήθεια του ριζαλευρο την ανοίγεται να μακραίνει λίγο.τοποθετείτε μια κουτάλια γέμιση και διπλώνεται όπως δειχνω εδω
Βλεπετε ποσο λεπτο πρεπει να γίνει το φυλλο
Το τελικο αποτέλεσμα είναι ωραίο.λαδωστε και απο τις δυο πλευρες και ψειστε πανω κάτω για είκοσι λεπτα στους 180 βαθμούς.καλη επιτυχεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου