Σάββατο 4 Απριλίου 2015

κοτοπιτα χωρίς γλουτενη

Μια ακόμα ωραία πίτα είναι με κοτα. Την εκανα σήμερα και βγήκε σούπερ. Τα υλικά τώρα
Για το φύλλο θα χρειαστούμε 400 γρ καπλανιδη για ψωμί
2 κγ μπεικιν χγ
250 γρ νερό χλιαρο
1 κγ αλάτι
Για την μπεσαμέλ 100 γρ αλεύρι για ψωμι καπλανιδη
1 λίτρο φρέσκο γάλα
100 γρ μαργαρινη
Για την γέμιση 1 στήθος κότας,κασερια διάφορα τριμμένα 200 γρ
Εκτέλεση:για το φύλλο Κοσκινιζουμε το αλευρι, ρίχνουμε το μπεικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε.Προσθετουμε το νερό και ζυμωνουμε μέχρι να γίνει μια αφρατη ζυμη.χωριζουμε σε 4 μπαλάκια την ζύμη τον 140 γρ  και τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστουν 5 λεπτα.Περνούμε ενα ταψί 30 επι 30 το λαδωνουμε και ανοίγουμε το πρωτο φύλλο με την βοήθεια του ριζαλευρο. Τοποθετούμε το πρωτο φύλλο και απο πανω ρίχνουμε λάδι και τοποθετούμε και το δεύτερο.Ρίχνουμε την γέμιση μέσα και τοποθετούμε ενα φύλλο απο πανω.ρίχνουμε ελαιολάδο και τοποθετούμε και το άλλο φυλλο και ξανά ρίχνουμε ελαιόλαδο. Για τα φύλλα για να μην σας σπάνε να ριχνετε αρκετό ριζαλευρο στο άνοιγμα.

Για την γέμιση τώρα εκτελεση ρίχνουμε το γάλα σε ενα κατσαρολακι και το ζεσταινουμε,ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα να μην σβολιασει. Ταυτόχρονα έχουμε βράσει λίγο το στήθος κότας και το κόβουμε σε κύβους. Μόλις γίνει η μπεσαμελ αποσυρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κασερια τριμμένα και τους κύβους κότας .
Απο πανω τοποθετούμε τα αλλά δυο φύλλα και ψήνουμε στην αντίσταση για 45 λεπτα στους 200 βαθμούς. Καλη ορεξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου