Σας παραθετω μια συνταγη μιας φιλης που την ευχαριστουμε για την συνταγη την Foteinh Kotopoyloy.το ψωμί αυτο γίνετε τελιο με αλεύρι .αγιου γεωργειου με σαρ και με φαρινα και πολυ γρηγορο και νόστιμο άπλα μετά το συντηρώ στην κατάψυξη κομενο φέτες και σε ταπερακι το καλοκαίρι στο ψυγείο.
υλικα* 1 κιλο αλευρι χ.γ
100 μ.λ νερο χλειαρο
2 φακελακια μαγια χ.γ
2 κ.γ αλατι ιμαλαιων
3 κ.γ ζαχαρη
4 κ.σ λαδι
εκτελεση* σε μια λεκανιτσα ριχνω το αλευρι το αλατι την ζαχαρη
μεσα στο νερο διαλιω την μαγια και το ριχνω στο αλευρι ενω ανακατευω μολις αρχισει και κολαει προστετο σιγα σιγα το λαδι και ζημονω λιγο στο τελος ριχνω το λαδι απο πανω και το γυριζω αναποδα στην φορμα
το βαζω στον φουρνω γυριζω τον διακοπτη μονο στο φως και το αφηνω να φουσκωσει μετα αναβω τον φουρνω στους 200 για 1 ωρα και ενα τεταρτο μολις ειναι ετοιμο το βγαζω απο την φορμα το γυριζω αναποδα και το αφηνω να κρυωσει τελος το κοβω φετες και το διατηρω στην καταψυξη.ξεχασα να σου πω το ποιο βασικο. οταν το τοποθετισεις στην φορμα βαλτω στον
φουρνο μεσα αναψε μονο το φωτακι για να βλεπεις το ζυμαρι οταν δυπλασιαστη να φουσκωσει.αναψε τον φουρνο και αστο για μια ωρα απο την ωρα που θα ξεκινισει η κουζινα σου να ειναι ζεστη μιν το κουνισεις η ανοιξεις το φουρνο αν δεν ερθει η ωρα .
καλη επυτηχεια!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου