Μια ωραία συνταγή και πετυχημένη είναι ο χαλβάς ο διαφανής,τον έκανα χτες και πέτυχε με την πρώτη αρκεί να ακολουθήσετε τα βηματα ακριβως.Τωρα τα υλικά που θα χρειαστούμε έιναι 250γρ νισεστέ χωρίς γλουτένη,550 γρ ζάχαρη,600γρ νερό,200 γρ βιτάμ φρέσκο,2 βανιλιες,100 γρ αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρντισμένα.Στην πράξη τώρα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολακι το νερό,τα 400γρ ζάχαρη,τις βανίλιες,το νισεστέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα χρυσοκαφετι χρωμα,προσέξτε να μην σας καεί γιατί θα πικρησει,γενικα θα ανακατεύεται συνεχώς.Μολις λιώσει η ζάχαρη ρίξτε το μείγμα του νισεστέ μέσα.Στην αρχη θα σας σκληρύνει το μείγμα αλλα με το ανακάτεμα πάνω στο μάτι θα αρχισει να ομογενοποιειται.χαμηλωστε την φωτιά και ανακατεύεται συνεχώς μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα διαφανές χρωμα και να γίνεται σαν καραμέλα.Ριξτε τα αμύγδαλα και το βιτάμ και συνεχίστε μέχρι να το απορροφήσει όλο το βιτάμ.Βαλτε σε ένα πιρεξ όλο το μείγμα ρίξτε απο πάνω λίγο ζάχαρη και βάλτε το στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου