Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Τούρτα λεμόνι

Για το παντεσπάνι εχουνε 1κ.γ. μπ. πάουντερ ,4 αυγα,150 γρ ζάχαρη,1 βανίλια,200 γρ φαριναπ κόκκινή
Χτυπάς πολύ καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει άσπρος αφρός και προσθέτεις τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτεις το αλεύρι λίγο - λίγο και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Βάζεις το μίγμα σε αντικολλητική φόρμα
και το ψήνεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά. Βγάζεις το παντεσπάνι από τον φούρνο και αφήνεις να κρυώσει πολύ καλά.
Για το σιρόπι
1 κούπα νερό, 1 κούπα  ζάχαρη 1 ζαχαρίνη,1 ξυλάκι κανέλας ,1 κούπα λεμόνι στημένο.
Για την κρέμα 500γρ γαλα,2 αυγα ,150 γρ ζάχαρη,2 βανίλιες,2 λεμονια το ξύσμα.
60 γρ. Κορν φλαουρ
20 γρ. βούτυρο
Βάζουμε το κορν φλαουρ την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα
και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε
και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει
Για την σαντιγί  2 μορφατ ,1 κρέμα γάλακτος αρλα,50γρ αχνη,1 βανίλια,2 ξύσμα λεμόνια .Βαζουμε τις Μορφατ στο ψυγείο να κρυώσουν καλά για 2 ώρες ,χτυπάμε στο μίξερ τις μορφατ και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και την αχνη την βανίλια και το ξύσμα.Εδω καλά είναι αν έχετε φυσικό χρωμα ζαχαροπλαστικής να χρωματίζεται την μισή σαντιγί με κιτρινο χρωμα που θα μπει μέσα στην Τούρτα η και όλοι την σαντιγί αν θέλετε.Εγω δεν ειχα😞
Για το ζελέ 4 φύλλα ζελατινης 2 κ.σ ζάχαρη,1 ζαχαρίνη,1 κούπα νερό,2 κούπες στημένο λεμόνι η αντι για νερό μια κουπα χυμό πορτοκαλί.
Βράζουμε  το νερό με τη ζάχαρη σε ελαφρύ σιρόπι, το αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα 4 φύλλα ζελατίνας και τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα για 20 λεπτά στη κατάψυξη και για 3 - 4 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.Το στησιμο τις τουρτας ειναι οπες οι αλλες παντεσπανι κατω συροπιασμα απο πανω κρεμα και σαντιγι ξανα παντεσπανι συροπιασμα κρεμα και σαντιγι και οταν παγωσει ριξτε το ζελε.θα το ξεφορμαρετε την επομενη μερα



Καλή επιτυχία

1 σχόλιο: