Απο τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι μια συνταγή που πάντα μου άρεσε όταν κάθε φορά έτρωγα απο τα χέρια της γιαγιάς μου.Το τυροψωμο είναι το πιο διαχρονικό απο όλα που θυμάμαι.Τωρα για τα υλικά μας θέλουμε 400γρ γάλα,150 λάδι,10γρ μαγια αραιωμένη με νερό,1 κγ αλάτι 350 φέτα τρυμενη,αλεύρι 650 γρ
Εκτέλεση: βαζουμε το γαλα με το λάδι και την μαγια και ανακατεύουμε,προσθέτουμε το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει το αλεύρι.Στο τέλος ρίχνουμε το μείγμα σε ενα λαδωμένο ταψι λίγο βαθύ.θα σας βγει ένα μείγμα κολλώδες αλλα έτσι πρέπει,εγώ ανακάτευα με τον αβγοδαρτη. Ψήνεται στους 200 βαθμους για περίπου 30 λεπτά.
Εκτέλεση: βαζουμε το γαλα με το λάδι και την μαγια και ανακατεύουμε,προσθέτουμε το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει το αλεύρι.Στο τέλος ρίχνουμε το μείγμα σε ενα λαδωμένο ταψι λίγο βαθύ.θα σας βγει ένα μείγμα κολλώδες αλλα έτσι πρέπει,εγώ ανακάτευα με τον αβγοδαρτη. Ψήνεται στους 200 βαθμους για περίπου 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου