Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Σάντουιτς χωρίς γλουτένη

Σήμερα θα δείξω μια συνταγή για σάντουιτς χωρίς γλουτένη οπου θα ξετρελαθειτε. Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ αλεύρι Σαρ Β για ψωμί χ.γ
500 γρ σόδα Σουρωτή
2 κ.γ μπεικιν
10 γρ μάγια αραιωμενη σε 1 φλιτζάνια νερό χλιαρό
Αλάτι και λίγο ζάχαρη
Εκτέλεση: βάζουμε την Σουρωτή στο μιξερ,αναμειγνύουμε το αλεύρι την μπεικιν το αλάτι και την ζάχαρη ενω τα εχουμε κοσκινισει. Βάζουμε την μάγια μέσα σε λίγο νέρο να διαλυθεί.

Βάζουμε το μίξερ σε λειτουργία και ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι κανονικά θα μας γίνει ενα υδαραες μείγμα.τοποθετούμε το μείγμα σε φορμακια 
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτα στην αντίσταση πάνω κάτω Τα τελευταια 20 λεπτα Βάλτε τα  κάτω να ροδισουν .καλη όρεξη.
Τα φορμακια να τα έχετε λαδωσει πριν.


2 σχόλια:

  1. καλησπερα αν μπορεις γραψε ακριβος λοσολογια νερου η λιγο πιο αναλιτικα γιατι τα εκανα και τα πεταξα δεν μου πετηχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημητρη η αναλογίες είναι αυτές την μάγια θα την αραιώσεις σε μια φλιτζανα νερό,θα βάλεις πρωτα την Σουρωτή μετα το αλεύρι μετα το μπεικιν το αλάτι και στο τέλος την μάγια άστα να χτυπηθεί καλά το μείγμα .εγώ βάζω αλεύρι Σαρ.βάλτο στις αντιστάσεις πανω κάτω για 45 λεπτα σε ζεστό φούρνο τα τελευταία 15 λεπτα βαλτα στην κάτω θέση για να ροδισουν απο κάτω.αν σου βγούμε μαλακά ξανά Βάλτα και αλλο μέσα να ψηθουν. Παίζει ρολο ο φούρνος μπορεί να χρειαστεί παραπανω να τα αφήσεις.οκ καλη επιτυχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή