Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Σπανακοπιτα χωρίς γλουτενη






Μια απο τις ποιο δύσκολες συνταγές για μένα είναι η πίτα γενικα,γιατί το άνοιγμα του φύλλου είναι εξαιρετικά δύσκολο και χρονοβόρο και το αποτέλεσμα του ,όχι παντα το ίδιο.Για αυτό αποφάσισα οτι ο καλύτερος τροπος για μένα είναι σε στύλ σφολιατας.Αν το πετυχετε θα έχετε ενα πολυ  καλό αποτέλεσμα.Θα σας δείξω τον τροπο μου και όσοι θέλετε δοκιμαστε.Τώρα τι θα χρειαστούμε.
Υλικά:μισο κιλό σπανακια , 2 κρεμυδακια φρέσκα,100 γρ κινόα,300 γρ φετα,1 αυγό προαιρετικά. Γενικά την γέμιση ο καθένας μπορεί να βάλει οτι θέλει.τώρα για το φύλλο θα χρειαστείτε :500γρ νέρο χλιαρο, αλεύρι χωρίς γλουτένη ομοίως,2 κ.γ μπεικιν χωρίς γλουτένη, 1 κγ αλάτι, 2 ΚΣ λαδί,1 κγ ξύδι,1 βιταμ για να αλειψετε το φύλλο.Τροπος παρασκευής.
Ανακατεύουμε ολά τα υλικά ώστε να γίνει ενα ωραίο μαλακό ζυμάρι χωρίς να κολαει.Χωρίζουμε στην μέση και τα αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο.

Ανοίγουμε το πρωτο ζυμάρι,αλειφουμε με το βούτυρο απο άκρη σε ακρη


Διπλωνουμε απο την μια άκρη ως την μέση και ομοίως απο την αλλη.

Ομοιως ξαναδιπλωνουμε και αλειφουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωρα και έπειτα το ανοίγουμε παλι


Εγώ για το άνοιγμα χρησιμοποιώ ριζαλευρο.
Εαν θέλετε αλειψετε με αυγο
Ψησετε για 45 λεπτα στους 180 βαθμούς η μέχρι να ροδισει
Καλη τύχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου