Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Τούρτα με άσπρη σοκολάτα και ανανά χγ

Καλά είναι τα αρτοσκευασματα αλλά χρειάζεται και ενα γλυκό !! Έτσι είπα αυτήν την βδομάδα να κάνω μια τουρτιτσα!! Υλικά τώρα για το παντεσπανι
2 κούπες αλεύρι χγ την φαρινα αγίου γεωργιου την κόκκινη
4 αυγά χωριάτικα
3 ΚΣ κακάο ιόν
1 κούπα ζάχαρη
Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ με την ζάχαρη 10 λεπτα στο δυνατό
Σε ενα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο.Μόλις αφρατεψει το μείγμα με τα αυγά ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ελαφριά να δέσει το μείγμα.βάζουμε σε ενα ταψί τερρκι αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.ψήνουμε για 40 λεπτα στους 180.Καλά είναι το παντεσπανι να το κάνετε μια μέρα πριν.Το κόβεται την επόμενη μέρα ποιο εύκολα!
Για την γεμιση τώρα θα χρειαστούμε 400 ml κρέμα γάλακτος εγώ έβαλα αντορο 35% ,2 σοκολάτες άσπρες χγ desert τις nestle ,ενα κουτί ανανά σε κοματακια .
Χτυπάμε 300 μλ στο μίξερ μέχρι να αφρατεψει, λιωνουμε την σοκολάτα σε ενα κατσαρολακι μαζί με τα 100 μλ υπολοιπο κρέμα γάλακτος.μόλις λιώσει ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα και ανακατεύουμε στο μίξερ με το υπολοιπο μείγμα,στο τέλος ρίχνουμε και το ανανά. Βάζουμε το μισο παντεσπανι σε μια φόρμα για τουρτες η σε ενα τερρκι, ρίχνουμε το μισο υλικό και βάζουμε απο πανω το υπολοιπο παντεσπανι και ρίχνουμε και το υπολοιπο υλικό.Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Για την επικάλυψη χτυπάμε 100 μλ κρέμα γαλακτος  και  στρωνουμε απο πανω και ριχνουμε κομάτια μαύρης σοκολάτας με τριμα απο σαβαγιάρ. Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει .καλη ορεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου