Σήμερα θα κάνουμε τσουρεκακια χωρίς γλουτένη λογο οτι πλησιάζει και το Πάσχα αν και έχουμε ακόμα!Τι θα χρειαστούμε τώρα
Υλικά:500 γρ φαρίνα απο τους μύλους αγ.Γεωργίου χγ και 200 γρ απο το μπλε αλεύρι για όλες τις χρήσεις χγ
130 γρ γάλα χλιαρο
400 γρ ζάχαρη
90 γρ νέρο
3 αυγά μεγάλα βιολογικά+1 για την επάλειψη απο πανω
20 γρ μαγιά ξηρή χγ
8γρ κακουλέ
16γρ μαχλεπη
50 γρ βούτυρο αγελάδας
150 γρ μαργαρινη
Παρασκευή :ζεσταινουμε το νέρο και ρίχνουμε την μαγιά μαζί με την ζαχαρη,και περιμένουμε να φουσκώσει. Έπειτα ζεσταινουμε το γάλα όχι να κάψει και ρίχνουμε την ζάχαρη μέχρι να λιωσει μέτα το μαχλεπη το κακουλέ το βούτυρο και την μάγια μόλις φουσκώσει.Ρίχνουμε ολά τα υλικά στο μίξερ και προσθέτουμε ενα ενα τα αυγα.Μόλις ανακατευτούν τα υλικά καλά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο.Το βάζουμε σε μια λεκάνη και το σκεπαζουμε.Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος 4 ώρες για να ήμαστε σίγουρη.Το μυστικο είναι στο άνοιγμα γιατί κολαει,εγώ χρησιμοποιώ νισεστε χγ.Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!
Σας παροτρυνω να το κάνετε. Απλα μην αλλάξετε τα υλικά πρεπει να τα βαλετε ακριβώς! Καλη επιτυχεια!!!!
Υλικά:500 γρ φαρίνα απο τους μύλους αγ.Γεωργίου χγ και 200 γρ απο το μπλε αλεύρι για όλες τις χρήσεις χγ
130 γρ γάλα χλιαρο
400 γρ ζάχαρη
90 γρ νέρο
3 αυγά μεγάλα βιολογικά+1 για την επάλειψη απο πανω
20 γρ μαγιά ξηρή χγ
8γρ κακουλέ
16γρ μαχλεπη
50 γρ βούτυρο αγελάδας
150 γρ μαργαρινη
Παρασκευή :ζεσταινουμε το νέρο και ρίχνουμε την μαγιά μαζί με την ζαχαρη,και περιμένουμε να φουσκώσει. Έπειτα ζεσταινουμε το γάλα όχι να κάψει και ρίχνουμε την ζάχαρη μέχρι να λιωσει μέτα το μαχλεπη το κακουλέ το βούτυρο και την μάγια μόλις φουσκώσει.Ρίχνουμε ολά τα υλικά στο μίξερ και προσθέτουμε ενα ενα τα αυγα.Μόλις ανακατευτούν τα υλικά καλά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο.Το βάζουμε σε μια λεκάνη και το σκεπαζουμε.Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος 4 ώρες για να ήμαστε σίγουρη.Το μυστικο είναι στο άνοιγμα γιατί κολαει,εγώ χρησιμοποιώ νισεστε χγ.Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!
Σας παροτρυνω να το κάνετε. Απλα μην αλλάξετε τα υλικά πρεπει να τα βαλετε ακριβώς! Καλη επιτυχεια!!!!
παιδιά δεν παίζεστε φαίνεται τέλειο !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρά αν το κανεις βαλέ 50 γρ αγελαδινό βουτηρο και το υπολοιπο μαργαρινη,γιατί όταν κρυώσει παγώνει το αγελαδινό και σφυγγει το ζυμάρι.βεβαία εκείνη την ωρα είναι σουπερ γευστικό!
Διαγραφήευχαριστώ για το τιπ Αλέξη, θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή