Λογο του μίνι καύσωνα στα μέρη μου αποφάσισα να κάνουμε κάτι να δροσιστουμε! Το αποτέλεσμα άξιο τις προσπάθειας και με όχι πολύ κοπο!Ας δουμε τα υλικά τώρα
Θα χρειαστούμε ενα πακέτο φρυγανιες Σαρ,100 γρ κορν φλαουρ s.martino,500 γρ φραουλες,1 λίτρο γάλα ,βανιλιες 2 και ζάχαρη.Τώρα στην πράξη βάζουμε 100 γρ νερό να βράζουν και ρίχνουμε 100 γρ ζάχαρη μέσα να λιωσει, στρωνουμε ενα ταψακι με φρυγανιες μέσα και ρίχνουμε το σιρόπι απο πανω.Στην συνέχεια βάζουμε ενα λίτρο γάλα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα 100 γρ κορν Φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς με ενα αβγοδαρτη ,προσθέτουμε και 2 ΚΣ ζάχαρη
Συνεχιζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρεμα,την στρωνουμε πανω απο τις φρυγανιες και τυλιγουμε με σελοφαν να μην μας κανει κρουστά και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.Τώρα για την σπιτική μαρμελάδα φραουλας ,βάζουμε 250 γρ φράουλες στο μουλτι με 125 γρ χυμό πορτοκαλί η αν θέλετε και χυμό ρόδι τα χτυπάμε καλά και στραγγίζουμε τα σπόρια.Στην συνέχεια βάζουμε 100 γρ νερό να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα 3 ΚΣ ζάχαρη και 3 κγ ζελατίνη σκόνης η οποίο άλλο πυκτικο μέσο θέλετε .Μόλις λιώσει η ζελατίνη με την ζάχαρη βάζουμε και τον πολτό φράουλας και τα ανακατεύουμε. Τα βάζουμε σε ενα μπολακι και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτα να δέσει λίγο η μαρμελάδα .στην συνέχεια βγάζουμε το γλυκό απο το ψυγείο κοβουμε και τις υπολοιπες φραουλες σε κοματια και τις ριχνουμε απο πανω,στο τέλος ρίχνουμε και την μαρμελάδα φράουλας απο πανω .Το αφήνουμε στο ψυγείο άλλο ενα διώρο να δέσει καλά.
Βουαλα!Τώρα βέβαια μπορείτε να το κάνετε και με ζελέ αλλά μπορειτε να Βάλτε και οτι αλλά φρούτα θέλετε απο πανω,η να κκεράσι
οποία αλλη γεύση θέλετε πχ κεράσι
Καλη επιτυχεια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου