Τελικα οπως και να τους προφερεις η προσφερεις η γλυκα τους ειναι αναλλειωτοι ,μα μιλαω ισως για το ποιο αγαπημενο γλυκο ολων μικρων και μεγαλων!Αν και ειμαι συγουρος οτι ολοι σας εχετε κανει εγω θα σας προτεινω μια συνταγη που μου αρεσει πολυ και εμενα αλλα και τα παιδια μου.Τωρα τα υλικα 500 γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του εγω σε αυτην την συνταγη εβαλα καπλανιδη για κεικ,1 ζαχαρινη,1 κγ αλατι.1 κσ μελι,2 κουπες χλιαρο νερο.10 γρ μαγια.Φυσικα εσεις μπορειτε να βαλετε και αλλα πραγματα μεσα οπως μαστιχα η κανελα η οτιδηποτε εσεις θελετε.Τωρα εκτελεση βαζουμε το αλευρι την μαγια την ζαχαρινη και το αλατι μεσα σε ενα μπολ και σιγα σιγα ριχνετε νερο μεχρι να γινει ενας πυχτος χυλος στο τέλος ρίχνεται και το μέλι και ανακατεύεται, ανοιγετε τον φουρνο στην προθερμανση στους 40 βαθμους για δεκα λεπτα και κλεινετε.Σκεπαζετε το μειγμα απο πανω με σελοφαν και το βαζετε στον φουρνο για 30 λεπτα.
Βαζετε ενα κατσαρολακι στην φωτια να καψει το λαδι,μολις φουσκωσει το ζυμαρι το βγαζετε παιρνετε ενα κουταλι και το βρεχετε.πιανετε με το χερι σας το ζυμαρι και το πιεζετε προς τα πανω και με το κουταλι κοβετε το πανω μερος και το ριχνετε στο καυτο λαδι.
Μολις ροδισουν τα βγαζετε.Να προσεχετε να βρεχετε παντα το κουταλι πριν κοψετε το ζυμαρι και επισης να προσεχετε να μην καειτε γιατι πεταει λαδι οταν τα τιγανιζεται.καλη ορεξη!!Εγω λογο ελλειψεις μελιου τα εκανα με μερεντα και καβουρντισμενο σουσαμι αλλιως μελι και κανελα!
φαίνονται σαν κανονική μπράβο !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή