Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

τυροπιτακια Κουρού χωρίς γλουτένη


Υλικά για την ζύμη: (400γρ) στραγγιστό γιαούρτι
(250 ml) ελαιόλαδο
500 γρ. αλεύρι Σαρ Β
10 γρ μαγια αραιωμένη σε χλιαρο ιερό
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κρόκος για επάλειψη με λίγο ξύδι.
Για την γεμιση:200 γρ τριμμένο τυρί,2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα, 60 γρ κασέρι τριμμένο.
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύω καλά το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξω μια παχύρρευστη και λεία κρέμα. Προσθέτω το αλάτι την μαγια αραιωμένη και στη συνέχεια το αλεύρι στο μίξερ , μέχρι το μείγμα να σφίξει τόσο ώστε να πρέπει να το δουλέψω μια με τα χέρια μου. Ζυμώνω για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσω μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.Αν κολαει λαδωστε τα χέρια σας Την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά της γέμισης.
Για τα πιτάκια: Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζω σε 30 ίσα κομμάτια, σε μέγεθος αυγού. Πιέζω κάθε κομμάτι με την παλάμη μου πάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια για να γίνει ένας δίσκος . Γεμίζω στην μέση ,διπλώνω και θα μας γινει μικρό μισοφέγγαρο.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C. Στρώνω με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί και βάζω εκεί τα πιτάκια, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τον κρόκο του αυγού με το ξύδι  και με το μείγμα αυτό αλείφω τα πιτάκια με ένα πινέλο. Τα πασπαλίζω με λίγο σουσάμι και τα ψήνω για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
   
                        Καλή όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου