Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Μπεσαμελ για μουσακά

Όπως έχω πει και ποιο παλιά ο καθένας μας έχει τον τρόπο του να δημιουργει,για εμένα όσο ποιο απλα τόσο ποιο καλά.Τωρα έχουμε και λέμε για την συνταγή υλικσ 1 λίτρο γαλα,50 γρ βουτυρο,1/2 κγ αλάτι,1/2 μοσχοκάρυδο,λίγο πιπερι,1 κρόκο αυγού, 5 κσ σαρ αλεύρι η ότι αλλο έχετε.
Εκτέλεση:Ζεσταίνουμε το γαλα σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο μέχρι να λιώσει,στην συνέχεια ρίχνουμε το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο,τον κροκο και ρίχνουμε μια μια κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να το ρίξουμε όλο χωρίς να μας σβολιασει.Ανεβάζουμε την θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίζει να πήζει η κρέμα μας,μόλις πήξει αποσύρουμε και τυλίγουμε με σελοφάν για να μην μας κάνει κρούστα.καλή όρεξη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου