μια ωραια συνταγη αλλα και διαφορετικη ειναι τα ψωμακια με γευση πατατας.Τωρα για το ζυμαρι θα χρειαστουμε 500 γρ αλευρι σαρ β,180 γρ γαλα ,10 γρ μαγια αριαωμενη σε χλιαρο νερο,2κγ αλατι,1/2 κγ ζαχαρη.250 γρ πατατας βρασμενη και λιωμενη,2κγ ξύδι,2 κσ βουτηρο. ,100 γρ κεφαλογραβιερα τριμενη.Βαζουμε μαζι με την πατατα το βουτηρο το αλατι την ζαχαρη το γαλα και ανακατευουμε,,μολις ενσωματωθουν ολα τα υλικα ριχνουμε την μαγια και προσθετουμε το ξυδι και σιγα σιγα το αλευρι και στο τελος την κεφαλογραβιερα.Ζυμωνουμε μεχρι να μας γινει μια ωραια μαλακη ζυμη χωρις να κολαει ,αλοιφουμε με λαδι και αφηνουμε μια ωρα να ξεκουραστει μεχρι να φουσκωσει.Κωβουμε σε μπαλες οσο εμεις θελουμε να τα κανουμε,τα πλαθουμε σε σχημα σαντουιτς και τα βαζουμε σε λαδοκολα.Ψηνουμε σε φουρνο πανω κατω για 30 λεπτα στους 200 βαθμους η μεχρι να ροδισουν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου